Inruilactie

26/10/2021 - 20:41

Lingeriewinkels belonen trouwe klanten en maken werk van een duurzame modesector

Reeds voor de negende maal organiseren maar liefst 92 lingeriedames een grote beha-inruilactie van 1 november tot en met 30 november. Onder de slogan ‘Vrouwen ondersteunen vrouwen’ zamelen de deelnemende lingeriewinkels zoveel mogelijk oude beha’s in.

‘Doel van de actie is enerzijds het belonen van trouwe klanten door hen, bij het binnenbrengen van hun oude beha’s, een kortingbon te geven als blijk van waardering om bij hun lokale lingeriewinkel te shoppen en hen zo te ondersteunen in moeilijke tijden. Anderzijds willen de deelnemende lingeriedames ook iets teruggeven aan de samenleving en hun inzet tonen voor de milieuproblematiek waar we steeds meer mee geconfronteerd worden.’, aldus Jessy De Groote van lingeriewinkel Zita.

Samen met Wereldmissiehulp en hun project ‘Be the fibre’ zorgen de lingeriezaken ervoor dat ze samen inzetten op duurzaam ondernemen binnen de mode- en lingeriesector. ‘Het besef dat duurzaam ondernemen de toekomst is dringt meer en meer door binnen de mode- en lingeriesector. Met dergelijk initiatief tonen we dan ook aan dat we hier als sector graag aan meewerken’, stelt Isolde Delanghe, directeur Mode Unie.

De nog draagbare ingezamelde beha’s krijgen via Wereldmissiehulp een nieuw leven voor dames die minder toegang hebben tot kwaliteitsvolle lingerie. Niet draagbare stukken worden via het initiatief ‘Be the Fibre’ gerecycleerd en als grondstof gebruikt voor nieuwe kledij en leuke, circulaire accessoires zoals laptoptassen, paraplu’s en tote bags. Op die manier helpt de lingeriesector om iets terug te geven aan de samenleving en aan onze planeet. Met de opbrengst van de producten worden duurzame ontwikkelingsprojecten gefinancierd. Een win win voor iedereen dus!

Oude beha’s kunnen gedurende de ganse maand november binnengebracht worden bij de deelnemende lingeriezaken, verspreid over heel Vlaanderen. In ruil voor de oude stukken krijgen klanten een bon van 10 euro korting die ze kunnen besteden bij een volgende aankoop in de maand november.

Lijst van deelnemende winkels en alle info over deze actie:

Meer info?

Jessy De Groote, Vrouwen Ondersteunen Vrouwen : jessy@lingeriezita.be - 0472/60 58 21

Isolde Delanghe, directeur Mode Unie: isolde.delanghe@modeunie.be – 0473/89 45 18

BijlageGrootte
PDF-pictogram reclamebeeld-vov_2021.pdf4.05 MB